Orto-Dent

Fèrules de descàrrega

Per què s'és bruxista?

No existeixen causes específiques, però l'estrès i l'ansietat solen augmentar molt la seva aparició i intensitat.

Existeixen diverses teories per explicar aquesta patologia (oclusal, neurofisiológica i psicològica) entre les quals cal tenir en compte:
  • Prematuritats i interferències (contactes anòmals entre dents d'arcades oposades)
  • Estrès
  • Ansietat
  • Personalitat
  • Tipus de dentadura
  • Postura durant el somni
La combinació d'aquests factors són els responsables d'induir a l'hàbit d'estrènyer i *rechinar les dents.

Tractament del bruxisme

El dolor és el símptoma pel qual els pacients solen acudir a consulta. Aquest sol ser agut i afectar a l'articulació o els músculs de la masticació i pot irradiar-ne cap a la cara i el coll.

També és freqüent el trauma oclusal que es produeix per un contacte anòmal sobre la superfície d'una dent. Est pot produir un dolor molt agut i accentuar-ne amb la masticació o la percussió. El tractament consisteix en un ajust oclusal, on intervé Orto-Dent amb la realització d'una complexa i perfecta fèrula de descàrrega que resol aquest trastorn tan molest anomenat bruxisme.

El desgast dental accentuat en el bruxisme produeix la pèrdua d'esmalt i l'exposició de dentina al medi exterior. Aquesta dentina és en ocasions extremadament sensible. Estímuls mecànics com el raspallat dental o tèrmics (fred o calent) desencadenen en aquestes situacions la resposta de dolor.

Fèrula de descàrrega

Les nostres fèrules de descàrrega estan realitzades amb la combinació de dos materials.

Primer t'ermo modelem una planxa que fa de base, aconseguint una resiliència que permet que la fèrula entre i surti millor, juntament amb un bon ajust.

Segonament afegim l'acrílic, donant una guia anterior i *canina, per desocluir les peces posteriors perquè tingui una bona mobilitat, no quedant travada.

Normalment serà necessari la seva utilització de forma crònica, tret que desaparegui el bruxisme de forma espontània:
  • Quan el bruxisme es produeix de nit és pràcticament impossible evitar-lo per tant es tracta col.locant una fèrula rígida entre les dents durant la nit. Aquesta evitarà el desgast de les dents i disminuirà la sobrecàrrega muscular.
  • Quan el bruxisme és diürn cal conscienciar al pacient perquè eviti conscientment aquest hàbit. Si així i tot es mantingués aquest hàbit, seria recomanable l'ús de les fèrules rígides també durant el dia.
Fèrules de descàrrega
Prem a l'imatge per ampliar
Férula de descarga Férula de descarga Férula de descarga Férula de descarga
Férula de descarga Férula de descarga Férula de descarga Férula de descarga
Férula de descarga
Fèrules de descàrrega
Fèrules de descàrrega
Gràcies a la complexa elaboració de les nostres fèrules de descàrrega, aconseguim evitar aquest dolor agut causat pel bruxisme, que afecta l'articulació o els músculs de la masticació que pot irradiar-ne cap a la cara i el coll.
saber-ne més de Fèrules de descàrrega
Aparatologia del roncar
Aparatologia del roncar
Roncar és un fenomen acústic que té lloc durant el somni. La Aparatolotgia del Roncar (TAP i IST) és una alternativa de primera elecció per roncadors simples i pacients amb síndrome d'Apnea lleu i lleu-moderat.
saber-ne més de Aparatologia roncar
Alineador invisible
Alineador invisible
El sistema d' alineadors invisibles desenvolupat per Orto-Dent consisteix en una sèrie de alineadors que progressivament en una o diferents etapes aconseguirem alinear les dents en la seva posició correcta.
saber-ne més de Alineador invisible
Ortodòncia
Ortodòncia
Orto-Dent realitza tot tipus de Ortodòncia, Ortodòncia Removible, Ortodòncia fixa, Ortodòncia Funcional.
saber més de Ortodòncia Removible
saber més de Ortodòncia Fixa
saber més de Ortodòncia Funcional